De Salomon Forces familie

De Salomon Forces familie

De Salomon Forces lijn is niet alleen voor professionals. Steeds vaker horen we dat mensen erg gecharmeerd zijn van de kwaliteit en het comfort van Salomon, echter haakt een groot deel van de liefhebbers af op basis van de vaak erg felle en schreeuwerige kleuren. Om die reden is de Salomon Forces lijn mogelijk erg interessant voor die groep avonturiers en wandelaars.

De naam Salomon Forces doet iedereen direct vermoeden dat het hier gaat om een schoen die alleen voor tactische professionals, politie, beveiligers, etc. geschikt is. Niets is minder waar want los van een aantal optische en constructie technische aanpassingen/verschillen zijn deze schoenen voor een groot deel afgeleid van de outdoor modellen. 

 

Salomon heeft een breed assortiment sport en outdoor schoenen (bergschoenen, wandelschoenen, hardloopschoenen) welke stuk voor stuk hun specifieke eigenschappen hebben. Sinds een aantal jaar timmert Salomon hard aan de weg als het gaat om schoenen voor professionele gebruikers en is daarom gekomen met een Salomon Forces lijn. Door de jaren lange ervaring die Salomon in de outdoor wereld heeft, zijn ook de Forces modellen ontwikkeld voor een elke hun eigen toepassingen. 

 

SALOMON OUTDOOR EN FORCES, DE VERSCHILLEN

Het grootste verschil tussen de Salomon Outdoor en Salomon Forces modellen ziet iedereen direct, de kleur! Waar bij de outdoor modellen veelal wordt gekozen voor felle en lichte kleuren worden in de Forces lijn juist de rustige en meer donkere kleuren gebruikt. Naast de optische verschillen zijn er ook een aantal technische verschillen te vinden, denk bijvoorbeeld aan de zool van de schoen. Deze is bij de outdoor lijn wat zachter en zal daardoor harder slijten. Zo zijn er bij elke model nog een aantal andere  verschillen te bemerken. 

 

MET EN ZONDER GTX - GORETEX

Naast het feit dat veel mensen de rustigere kleuren van de Forces modellen erg prettig vinden is er m.b.t. het Quest 4D model nog een groot verschil. De outdoor lijn heeft dit model namelijk alleen in een uitvoering met GTX (GoreTex), en dat is nu iets waar niet iedereen heel erg blij van wordt. GoreTex heeft een grote groep voorstanders maar waarschijnlijk een net zo'n grote groep tegenstanders. Uiteindelijk blijft dit iets persoonlijks, maar de tegenstanders zullen in veel gevallen dan ook bij een ander merk uitkomen wanneer ze voor een dergelijke schoen op pad zijn.

In de Salomon Forces lijn kan men bij de zeer populaire wandel-/bergschoen namelijk ook kiezen voor de NON-GoreTex versie. Een voordeel van een schoen zonder GoreTex is dat deze veel beter ventileert. Zeker in de zomermaanden of in warme gebieden is dit een must. Daarin tegen is de schoen uiteraard niet meer waterdicht. En een ander bijkomend voordeel kan ook de prijs zijn, die ligt bij de Forces-lijn 30 euro lager dan het GTX model van de Quest 4D. Bij de XA MID modellen is het verschil in prijs 20 euro.

 

DE SALOMON FORCES MODELLEN

Aangezien we veel vragen krijgen over de onderlinge verschillen tussen de Salomon Forces modellen zullen we de komende weken aan de slag gaan met een vergelijkings-review. Hierin zullen we meer duidelijkheid verschaffen over wat de verschillen nu precies zijn en waar welke schoen het beste voor ingezet kan worden. Hiermee hopen we je op weg te helpen in het maken van de juiste keuze, in geval je een aanschaf overweegt. 

Zodra de review beschikbaar is zullen we deze via onze Blog en Facebook pagina(s) met jullie delen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
  • Geen producten gevonden
GRATIS VERZENDING VANAF € 100,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »